Mètode proposat per seleccionar l’Equip Albano – El Canvi a Catalunya

(publicado originalmente en El Canvi a Catalunya)

El 27S és una oportunitat per començar a recuperar el Parlament de Catalunyai posar-lo al servei de les persones. Per això és fonamental construir el projecte més intel·ligent, complert i transversal possible. La base d’un projecte consistent i guanyador el formen les persones que treballen colze a colze per a portar-lo a terme.

A continuació detallem el mètode proposat per seleccionar un equip humà capaç de composar un espai social i polític divers que reuneixi les millors forces compromeses amb la ruptura democràtica, per portar endavant un projecte de canvi real a Catalunya. Aquest equip que donarà suport a Albano és el primer pas per encapçalar aquesta proposta i estendre-la pels territoris. Els noms són importants perquè encarnen una esperança de renovació de la política. Però recordem que aquestes persones seran només una part de la proposta: els i les encarregades d’impulsar un projecte col·lectiu, amb espais de participació, amb un programa elaborat col·lectivament i que prové de les propostes d’aquests anys de lluites i reivindicacions socials.

Els cercles s’autoconvocaran per escollir els seus candidats i candidates i fixaran el mètode d’elecció que prefereixin. La direcció de PODEM i l’equip d’Albano Dante només intervindran en cas de conflicte. Els cercles podran avisar que fan assemblea per escollir candidats/es al mail albanodante76@gmail.com.

Tot i que els cercles són lliures d’escollir qualsevol mètode d’elecció, des de l’equip d’Albano Dante es recomanen les reunions presencials i la votació secreta i en urna. Es recomana una única reunió per cada àmbit territorial i sectorial. Els cercles sectorials han de posar-se d’acord entre ells per proposar els candidats, que hauran d’estar empadronats a la província per la qual són proposats. Finalment, els Cercles hauran d’enviar la seva proposta al mail albanodante76@gmail.com abans del dia 28 de juny amb els candidats proposats, acompanyada d’una biografia i motivació i les dades de contacte (correu electrònic i telèfon). Els candidats han de complir els requisits de la LOREG per ser candidats a les eleccions autonòmiques. A més, els candidats proposats no poden haver expressat en públic (ràdio, televisió, web, etc.) la seva participació en cap altra llista d’aquest procés de primàries.

En els territoris on s’escull més d’un candidat, serà obligatòria la paritat de gènere. Els Cercles podran proposar persones significades pel seu compromís amb la ciutadania al seu territori o sector, encara que no siguin membres del Cercle, així com també podran proposar a membres del cercle, de Consells Ciutadans Municipals i Secretaris/es Generals. Els candidats i candidates han de complir el codi ètic de Podemos i els cercles són responsables de validar aquest compliment dels seus candidats/es. Recordeu que segons el codi ètic de Podem, aquelles persones que tenen un càrrec públic electe no poden optar a un altre. És a dir, aquelles persones que siguin regidors/es als seus municipis no poden presentar-se per formar part de la llista. A Podem no pot existir duplicitat de càrrecs, per tant, totes aquelles persones que siguin regidores no podran formar part de la llista.

La llista de l’Equip Albano – El Canvi a Catalunya es confeccionarà de la següent manera:

1. 40% caucus territorials.

2. 30% equip d’Albano.

3. 30% experts, tècnics, perfils acadèmics, activistes socials, etc. Els Cercles també podran fer suggeriments d’activistes socials de la seva zona per la conformació del 30% de la llista que estarà formada per persones de la societat civil i moviments socials.

Tant a l’equip d’Albano com a la resta seleccionada entre experts, tècnics, etc. també hi pot haver gent dels diferents cercles catalans.

Caucus territorials
La llista Albano comptarà amb propostes de noms que facin els cercles. Podran proposar el 40% de la llista. 54 noms directament proposats pels Cercles. Les persones escollides poden ser també Secretaris Generals i membres del Consell Ciutadà municipals.
Per una millor distribució territorial, i per una representació real del territori, els 54 noms s’han distruibuit segons la població i no pels inscrits. La distribució ha tingut en compte l’existència de cercles sectorials d’implantació territorial. Així queda la distribució:

Circumscripció de Barcelona 34
Barcelona ciutat 10
Baix Llobregat i l’Hospitalet 6
Barcelonès Nord (Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià) 2
Vallès Occidental 5
Vallès Oriental 2
Maresme 2
Garraf i Penedès 1
Catalunya central (Anoia, Bages, Berguedà i Osona) 3
Cercles sectorials de Barcelona 3
Circumscripció de Tarragona 7
Sud (Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre) 1
Centre (Priorat, Baix Camp, Tarragonès) 2
Nord (Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà) 1
Cercles sectorials 3
Circumscripció de Girona 7
Cercles territorials 6
Cercles sectorials 1
Circumscripció de Lleida 6
Cercles territorials 5
Cercles sectorials 1

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s